Fókuszban az etetőanyagok: a Benzar Feeder Series
Megjelent: 2016. április 14. | Forrás: Halmos Mihály | Írások

A piac cseppet sem szerény kínálatában megtalálható Benzar mix etetőanyagok családja 2016. tavaszára a Benzar Feeder Series családdal bővült. A hét különféle színű, illat és ízvilágú, fajspecifikus készítmények minőségi összetevőik révén a kereskedelemben kapható egyik legkiválóbb feederes etetőanyagai közé emelte a Benzar Feeder Series-t.


Az öt alap feederes készítmény közül (Ice Mix, Dévér, Ponty, Ponty-Kárász,
Verseny) bármely évszakban kiválaszthatjuk az adott víztípusra leginkább
alkalmas etetőanyagot

Az extra finomságú őrlemények maximálisan megfelelnek a modern feederes elvárásoknak! Fokozott íz és illatanyaguk miatt plusz aromázást nem igényelnek hétköznapi horgászataink során, a válogatott, extra minőségű alkotóelemek pedig egyértelműen biztosítják a versenykörülmények közötti helytállóságát!
A legsötétebb tónusú, kifejezetten hideg vízre gyártott keverék az Ice Mix. Nedvesített állapotában mélyfekete színű etetőanyag, mely a legtisztább vizekben sem hat riasztóan az óvatos halakra. Extrán aromázott volta megnövelt csalogató hatást eredményez. Mivel porfinomságú osztályozott szemcsékből áll, a vízben még átrostálás nélkül is egyenletesen oldódik.


Az Ice Mix a hideg hónapok egyik legeredményesebb feederes etetőanyaga

Az Ice Mix-nél árnyalatokkal világosabb, határozott sötétbarna színével hívja fel magára a figyelmet a Feeder Series Dévér változata. Az erősen édeskés illatú, sok piskótalisztet és mézeskalács őrleményt tartalmazó keverék legnagyobb vonzereje a hozzá adott karamell, melynek a közepes és nagytestű dévérek nem tudnak ellenállni. A célhal igényeinek megfelelően nála is rendkívül finom szemcseméretet tapasztalhatunk fokozott tapadási képességgel, így a föld és a szúnyoglárva bejuttatását nagy mennyiségben is lehetővé teszi.


A dévér horgászatához kifejlesztett keverék minden évszakban
kiemelkedő fogási esélyekkel kecsegtet!

A Feeder Series színvilágát tekintve a soron következő Carp változat halványbarna színével találkozhatunk. E tónusnak köszönhetően értékelődött fel a szerepe ennek a pontyos keveréknek, ugyanis más feltűnően világos, élénksárga pontyos kajával ellentétben bármely víztípuson bevethető, a meder kontrasztjától nem üt el, így az óvatos pontyok is huzamosabb ideig tartózkodnak a kialakított esetésünkön. A sok természetes növényi eredetű pontycsemegét természetesen finomra őrült változatban tartalmazza, a kukoricaliszt meghatározza az etetőanyag viselkedését.


Sűrűn telepített magántavak és természetes típusú pontyos vizek
univerzális feederes etetőanyaga, akár versenykörülményekre is!

Speciális, a kárászokra és a pontyokra nagy vonzerőt jelentő aromával ellátott etetőanyag a Feeder Series legvilágosabb keveréke. Ezzel a típussal a felmelegedett vizekben lehetünk leginkább eredményesek, egészen tavasztól, a nagy lehűlések időszakáig!


Ínycsiklandó illatfelhő, és a pontyfélékre legjobban ható speciális aromát
tartalmazza a keverék a szénhidrátban gazdag kukorica, búza és az olajos
magvak megfelelő arányú keverékével

Természetesen egymással jól keverhetők a Feeder Series tagjai.


Az éles kontrasztok elkerülése érdekében a pontyos-kárászos etetőnket
keverhetjük hatékonyan a pontyos keverékkel…


…míg az Ice Mix- és a Dévér változatok keverésével is nagyon
jó eredményt érhetünk el

A Feeder Series általam legérdekesebbnek vélt tagját, a Verseny keveréket vettem magamhoz most április elején. Kíváncsi voltam, hogy az intenzív felmelegedésnek indult 10-11 Celsius fokos vízben hogy, milyen módon, mennyi idő alatt reagálnak rá a halak, valamint főként azt szerettem volna megtudni, hogy az etetésre rátalált pontyok helyben tartására önmagában elegendőnek bizonyul-e, megoldható-e önmagában ennek az egy keveréknek a használatával.


Vérbeli VERSENY etetőanyag, mely joggal és méltón viseli Benzár Zsolt nevét!


Az etetőanyag típusához leginkább illő, nagyon-nagyon finom szemcsemérettel
találkozunk a Feeder Series „Verseny” esetében


Univerzális felhasználást biztosító árnyalat, finomra őrült piskóta és kenyérfélék,
kevés olajos mag tartalommal a legjobb tapadó képesség elérése érdekében.
Piros és sárga angolmorzsa extra finom őrleménye is felfedezhető benne


Az egy kilónyi anyaghoz szánt kb. 6 dl vizet egyszerre, vagy külön-külön is
hozzáadhatjuk. Egy alapos átkeverés után fontos, hogy minimum 20-25 percet állni,
szikkadni hagyjuk az etetőanyagot


Az összetapadt rögök szétverése, a homogenizálás céljából használjunk törőszitát!


A kész keverékünk állaga akkor jó, ha egy laza összenyomás után…


…tenyerünk, ujjaink között „pergősen” szétmorzsolható

Hétköznapi horgászat során nem kulcsfontosságú, de mindenképpen jótékony hatást érünk el azzal, ha a kész keverékünkhöz 1-2 dl csontkukacot, vagy kevés földes szúnyogot adunk. Ha mindez nem áll a rendelkezésünkre, ne csüggedjünk, a Feeder Series önmagában is intenzíven fogja csalogatni a halakat!


Mindezek után már tölthetjük is a kosarunkat


A lágy, finom szemcsés, jól és gyorsan oldódó keverék bejuttatásához
leginkább a sűrűn rácsozott kosár passzol!


Az alapozó etetés után pár perc telt csak el, amikor megjelentek
az etetésen a kárászok


Az ilyen állagú etetőanyagot nem kell erőszakosan beletömködni a kosárba!
Lényeg, hogy a fenékre érve gyorsan bontson a kaja, kifejtve ezzel
a legjobb csalogató hatást a legrövidebb idő alatt! Ennek érdekében
elegendő, ha a kosár két végét lazán megnyomjuk!

Az új etető hatása minden várakozást felülmúlt. Az ötödik megfogott kárászom után az etetést megszállták a pontyok. Hogy a kedvükbe járjak, az etetőmbe csontibábot és némi kukoricát helyeztem, a horogra, pedig közepes giliszta került két-három halványbarna báb társaságában. Amíg volt etetőanyag utánpótlás, addig a pontyok sem mozdultak egy centimétert sem az etetésről!


Két szakítás után a harmadik aranyhasút sikeresen szákba tereltem!


Az új Benzar Feeder Series etetőanyag család kipróbálására mindenkit bátran bíztatok, higgyétek el, maradandó élményben lesz részetek!

Forrás: Halmos Mihály

BENZÁR FEEDER ETETŐANYAG 1KG, 3KG
1 290 Ft
Megújultak a Carp Expert zsinórok!
Megjelent: 2024. március 23. | Forrás: Frankó Zoltán | Írások

Megújult külsővel és minőségben kerültek forgalomba a Carp Expert márka zsinórjai. A tetszetős piros csomagolás messziről megismerhető, de természetesen nem csak ezért érdemes kézbe venni őket. A Specialist és Power család 4-4 tagja között mindenki megtalálja a számára megfelelőt. A piros csomagolás szép és figyelemfelkeltő. A legtöbb horgász a zsinórok szakitószilárdságának adatait nézi, amikor választ. Természetesen így is remek...

Nőtincsi verseny
Megjelent: 2024. március 20. | Forrás: Nieto Ramon | Írások

A csapat idén is részt vesz a Nőtincsen megrendezésre kerülő harcsafogó versenyen. Ebben a cikkben bemutatom a 2023-as versenyünket és tapasztalatainkat. Kezdő harcsásoknak pedig egy kis iránymutatást és felkészülési javaslatokat egy harcsás versenyre. A tóról néhány érdekesség: Nógrád megyében található ez a gyöngyszem. Ezt a körülbelül ötven hektáros tavat a Lókos-patak felduzzasztásával hozták létre 2000-ben. Alapvetően a tó árvízvédelmi...

Hideg vízi pontyok rakóssal
Megjelent: 2024. március 16. | Forrás: Csala Viktor | Írások

Az első, erős napsugarak megjelenésével a horgászok zöme óvatosan ugyan, de megjelenik a vízparton. Ebben az időszakban, amikor még a vízhőfoka nem éri el az 5 celsius fokot, nehéz kapásra bírni a halakat. Kiemelt fontosságú az átgondolt tudatos horgászat. Alig vártam, hogy kijussak a vízpartra és horogra csaljam a holtág pontyait. Szeretem a tél végi és tavasz eleji horgászatokat, sokat lehet taktikázni, talán ilyenkor tud a legtöbbet fejlődni az ember....

Kényelemhez elengedhetetlen
Megjelent: 2024. március 09. | Forrás: Csala Viktor | Írások

     Sokunknak megvan az az emlék, amikor csak felpattantunk a biciklire és irányba vettünk egy számunkra kedves kis vízterületet egy maroknyi horgász felszereléssel, amit bele raktunk egy vödörbe. Sok mindenre volt jó az a kis tároló alkalmatosság. Etető anyagot kevertünk benne és valljuk be elfért benne minden és amikor rá került a tető az volt a mi kis székünk is. A kényelemtől messze állt, de megtette egy kis időre ám, de kellemes volt róla felállni is...

Egyedi, trendi és fogós? Megérkezett a Salmo FWS és LBS!
Megjelent: 2024. március 06. | Forrás: Őze Dániel | Írások

2023 év közepén összeültünk Lukácsi Bélával és több beszélgetés és eszmecsere után, vallatva a műcsalis dobozainkat, megkerestük azt a rést és hiányt, ami hiányzott még az arzenálunkból és persze a kínálatunkból. Ezen ötletelések hamar grafikai munkába torkollottak, és a mai trendeknek és tapasztalatainknak hála, megszületett egy teljesen egyedi Salmo szín-páros, az FWS és LBS! Megannyi gyártó és megannyi műcsali elérhető manapság,...

Eső és napsütés = Szivárványos napok
Megjelent: 2024. március 06. | Forrás: Szebenyi Péter | Írások

Március közepét írva örömmel vettem fel a telefont, amikor a Zabos Géza Horgász Egyesület Halászati és Horgászati Ellenőrének, Márton Károlynak a nevét írta ki csörgéskor a készülék, hisz bíztam benne: megérkeztek a pisztrángok. Minden évben egyszer-kétszer a téli és a tavaszi hónapokban pisztráng telepítést hajt végre a Zabos Géza HE a Nagycsécsi tóba. Ezen agresszíven táplálkozó és többféle módszerrel is jól fogható ragadozókról...