A termék jelenleg nem elérhető.
CARP EXPERT NEO EXTREME LONG CAST ORSÓ
CARP EXPERT NEO EXTREME LONG CAST ORSÓ
Carp Expert neo Extreme Long Cast orsó

A 100 méter feletti dobások kivitelezése, a dobótechnika mellet a horgászfelszerelésünk függvénye is.
Ahhoz, hogy ilyen távolságba repíthessük végszerelékünket, megfelelő horgászbotra és orsóra van szükségünk. A megfelelő bot egy gerinces, 3,90-es, nagyobb dobósúlyú, nagy keverő gyűrűvel rendelkező változat, az orsó pedig esetünkben a CXP Neo Extreme Long Cast 9000, mely a következő kedvező tulajdonságai miatt került a távdobó orsó kategóriába:
- Extra nagyméretű dobbal rendelkezik, amiről nagyon könnyen pereg le a zsinór, mivel az orsó szép lassan emeli a dobot, így a menetek egymás mellé kerülnek. A kettő együtt, a nagyméretű keverő gyűrűvel már-már biztosítja számunkra az extra nagy dobásokat.
- Robosztus hajtókarral rendelkezik, ami azért fontos, hogy a sok esetben jóval 100 gramm feletti ólmokat könnyedén ki tudjuk tekerni a szerelék bevontatása során. Ez régebbi, gyengébb hajtókarral rendelkező orsók esetében bizony igen nehézkesen ment.
- Rengeteg zsinór fér rá, ami a távdobó bojlis orsók egyik kritériuma. Mi a helyzet, ha nem csak dobni szeretnénk vele, hanem behúzni is. 0,40 mm-ből 280 méter fér rá, ami bőven elég egy komolyabb behúzáshoz is, főleg ha még vékonyabb zsinórt is teszünk fel.

8 csapágy és tűgörgős visszaforgás gátló szolgálja a kényelmet. Masszív felkapókar és csapágyazott zsinórvezető görgő jellemzi.
Ha egy jól összerakott, megbízható orsót szeretnénk, nyugodtan számoljunk a CXP Neo Extreme Long Cast 9000-rel, egészen biztosan nem fog csalódást okozni.
 
CARP EXPERT NEO DISTANCE 9000 ORSÓ
20 990 Ft
13 990 Ft
Carp Expert Neo Cast 150+ orsó
20 990 Ft
SONIK DOMINATORX 8000RS BIG PIT ORS
36 990 Ft
SONIK TOURNOS XD 10000 ORSÓ
59 490 Ft
SONIK AVX 10000 SURF ORSÓ
55 790 Ft
SONIK SKS BLACK SURF ORSÓ
22 990 Ft
Addig jár az orsó a botra…
Megjelent: 2019-04-03 | Forrás: Ujszászi Dániel | Írások

Még a legkiválóbb pálca is sebzett harcos mindössze egy hozzá illő „tekerő" nélkül, ezt kijelenteni úgy gondolom nem meggondolatlanság. Mára a szinte már végeláthatatlan termék sokaságnak köszönhetően közel sincs egyszerű helyzetben a horgász, amennyiben hű társat szeretne ...

Téli methodozás
Megjelent: 2018. december 06.
A téli horgászatok varázslatosak tudnak lenni, ha minden körülmény megfelelő. Sok esetben azonban az intenzíven telepített tavak partján is csak gubbasztanak a pecások, hiszen valamiért a halak kapókedve nem az igazi. Így volt ez Szabó Bence egyik téli horgászatán is, amikor a Harcsa Horgásztó partján sűrűn ültek a felkészült pecások, halat mégis csak nagyon keveseknek sikerült fogni. Szerencsére Bence köztük volt, ebből az adásból pedig az is kiderül, hogy mit kellett tenni egy-egy kapásért!