CARP EXPERT PRO POWER FEEDER 5000 ORSÓ
CARP EXPERT PRO POWER FEEDER 5000 ORSÓ

Terhelhetősége
Terhelhetősége

Távdobáshoz
Távdobáshoz

Futása
Futása

Termékleírás

Carp Expert Pro Power Feeder 5000 orsó

Kifejezetten a feeder technikához készített modell, mely a medium-heavy, heavy karakterű, de akár a távdobó botokhoz is kitűnő választást nyújt. Nagy méretű dobja alkalmassá teszi távdobáshoz, de masszívitása a folyóvízi horgászat igényeit is kielégíti. Grafit ház, fém dob és fém hajtókar, az erős, ám mégsem túlságosan nehéz orsók alapkövetelménye.

A grafit ház kellő tartást ad az orsónak, megfelelő foglalatot biztosítva a meghajtásnak. A fém dobról könnyedén pereg le a zsinór, nincs koptató hatása a peremnek, ami más orsóknál a dobás távolságát is csökkentheti. A fém hajtókarral pedig könnyedén tekerhetjük ki a nagy tömegű végszerelékünket és kellő lendülettel tudjuk felcsévélni a fárasztás során a visszanyert zsinór métereit. 5+1 csapágy biztosítja a kellemes és kellően sima futást az eszközön. 4,4:1-es áttétele a nagyméretű dobbal, egy tekerésre is rengeteg zsinórt felszed (75 cm), ami a nagy távolságok meghorgászásánál vitathatatlan előny.

A modellhez egy grafit pótdob is tartozék, mely lehetőséget ad a lehetőségekhez mérten, legjobban alkalmazkodni az adott szituációkhoz, egy plusz zsinórral a horgásztáskában.

Gyorsfékes modell, mely a modern feederbotos horgászatban, igazán kedvező tulajdonságnak számít, akár a nagyobb halakra való horgászatkor is élvezhető ezen kedvező funkció.

3. GRAFIT HÁZ strapabíró Az orsó meghajtása grafit házban kapott helyet. Megbízhatóságának, strapabíróságának és a kényelmes használatot segítő könnyű felépítésének köszönhetően a grafitház az orsó gyártok kedvelt alapanyaga.
23. FÉM DOB (távdobó) A távdobó orsókra jellemző, nagy zsinórkapacitású könnyűfém dob került az orsóra. A nyújtott, kúpos forma segíti dobáskor a zsinór leszaladását. Az orsó peremére kopásálló, kis súrlódási együtthatóval rendelkező bevonat került, ami megnyújtja a dobás hosszát és a zsinórt is kíméli.
4. ELSŐFÉK (letapadás mentes) Az orsóra tökéletes működésű letapadás mentes első fék került. Nagy előnye, hogy használatával elkerülhetjük a fárasztott hal hirtelen kirohanásaiból adódó halvesztést. Az orsó fékjét érdemes már a horgászat előtt oly módon beállítani, hogy összhangban legyen a szerelék többi elemével. Az orsó dobján található fékerő állító csavar használatával a fárasztás menete gyorsan és hatékonyan kontrolálható.

Általános használati utasítás - Orsó

Cikkszám Ajánlott fogyasztói ár Méret Csapágy Fékrendszer Áttétel Orsóház anyaga Orsódob Zsinórkapacitás Súly
20112-350 Orsó CXP Pro Power Feeder 5000 14 490 Ft 50005+1Elsőfék4,4:1GrafitAlumínium + Grafit pótdob0,30 mm / 175 m431 g

Kérje a termékeket kedvenc Energofish Partnerboltjába és válasszon hozzá ajándék halaspárnát!

Partnerboltba kérem

CARP HUNTER FEEDER RUNNER 6000 ORSÓ
9 490 Ft
6 490 Ft
CARP EXPERT FEEDER NEO NYELETŐFÉKES ORSÓ
13 990 Ft
ORSÓ INTRUDER FEEDER
7 990 Ft
CARP EXPERT NEO LONG CAST FEEDER 6000 ORSÓ
12 490 Ft
SONIK SKSC COMMERCIAL FEEDER ORSÓ
18 990 Ft
CARP EXPERT PRO POWER METHOD FEEDER 6000 ORSÓ
15 490 Ft
Addig jár az orsó a botra…
Megjelent: 2019-04-03 | Forrás: Ujszászi Dániel | Írások

Még a legkiválóbb pálca is sebzett harcos mindössze egy hozzá illő „tekerő" nélkül, ezt kijelenteni úgy gondolom nem meggondolatlanság. Mára a szinte már végeláthatatlan termék sokaságnak köszönhetően közel sincs egyszerű helyzetben a horgász, amennyiben hű társat szeretne ...

Feederes barangolások: a CXP Pro Power Feeder
Megjelent: 2017-11-21 | Forrás: Halmos Mihály | Írások

Feederes barangolásunkat most újra folytatjuk a legújabb Carp Expert orsók között. Ma a CXP Pro Power Feeder 5000-re helyezzük a figyelmünk középpontját, ugyanis alig telt el egy hónap a megjelenése óta, máris sokan érdeklődnek az átlagosnak nem éppen nevezhető, a mezőnyből ...

Jön az ősz, megy a márna
Megjelent: 2017-10-19 | Forrás: Halmos Mihály | Írások

Az őszi horgászatok egyik legkülönlegesebb eseménye a folyóvízi márnázás. Hogy ez ne csak szép, de emlékezetes is legyen, jelen írásunk keretében adunk egy kis feederes ízelítőt abból, mit is tartogat számunkra még tél előtt a Duna. A ...

Akcióban a Benzar Method Feeder
Megjelent: 2017-10-19 | Forrás: Halmos Mihály | Írások

Előző írásunkból már megtudhattátok, hogy az új Benzár method botok nem éppen a finom keszegező feederek közé tartoznak. Első közös élményeim velük szeptember végére estek, s bár szemlátomást minden klappolt a jó pecához, mégis az őszi idilli pontyfogást egyetlen, ám ...

Energofish Magazin - 2020 április
Megjelent: 2020. április 29.
Csukázáshoz és süllőzéshez ad tippeket Lukácsi Béla, Szabó Bence segítségével két eredményes method technikát hasonlítunk össze. Partközeli feederezésben is lehet részünk, de a gyerekek is középpontba kerülnek, megnézzük hogyan tudjuk megszerettetni a gyerekekkel a horgászatot.