A termék jelenleg nem elérhető.
CARP EXPERT UNI SPOD BOT
CARP EXPERT UNI SPOD BOT
Carp Expert Uni Spod bot

Az etetés jelentőségéről, úgy gondolom nem kell felvilágosítani senkit, azonban arról, hogy mindezt hogyan tudjuk megtenni nagy távolságra, már érdemel egy-két sort!

A Carp Expert Uni Spod egy igazi etetőbot! Hogy mit jelent ez?
Nagy távolságra bizony nem tudjuk kézzel, csúzlival bejuttatni az etetőanyagot, szemes takarmányokat, de még a dobócsővel bejuttatott bojli távolsága is határokba ütközik. Ezen távolságok leküzdésére találták ki a horgászbottal történő etetést!
Az első próbálkozások, úgynevezett rakétákkal történtek, melyeket megtöltöttünk és úgy juttattuk a kiszemelt helyre, azonban mivel ezek felül nyitottak voltak a dobás során a csali egy része kiszóródott, pontatlanná téve ezzel az etetést. Ez után jöttek a különféle parittyák, mellyel csak gombóc formájában tudtuk bejuttatni az etetőanyagot, a magokat, pelleteket ragasztani kellett, szóval macerás volt. Ekkor jött el a spomb robbanásszerű sikere, melyet csak megtöltöttünk boljival, maggal, bármivel és nyílegyenesen repült az etetésre.

A közös az volt ezekben a technikákban, hogy egy nagyon erős és hosszú bot kellett hozzá, ami bírja a megnövekedett terhelés, sok esetben 200-250 grammot.
Ezeknek a szempontoknak a figyelembe vételével készült az Uni Spod. 5 librás terhelési görbéje elég erőssé teszi ahhoz, hogy ilyen extra méretű etetőalkalmatosságokat is bejuttathassunk vele. A horgászboton 6 db, megerősített, SIC betétes gyűrű vezeti meg a zsinórt. Nyele csúszásmentes, osztott, bojlis duplon nyél, csavaros orsótartóval.

Anyaga IM8 carbon, mely kellően merevvé és erőssé teszi a dobásokhoz. A dobás során vegyük figyelembe a megnövekedett terhelést, használjunk, minimum 0,35 mm-es fonott dobóelőkét 20-30 méter hosszan. Azért ilyen hosszan, mert szeret a fonott dobóelőke rátekeredni a botspiccre és ebben az esetben garantált a szakadás, de még a bot spiccének sérülése is megeshet.
Nagy, távdobó orsóval párosítsuk, így könnyedén beetethetünk vele akár 150-160 méterre is!

Használhatjuk horgászatra is, bár meg kell jegyezni, hogy a horogra került hal fárasztása, a bot keménysége miatt nem sok élménnyel fog megörvendeztetni minket, és a leakadás veszélye is nagyobb. Viszont hatalmasat tudunk dobni ezzel az erős bottal! Tehát, ha elérhetetlen távolságban vannak a halak, használjuk nyugodtan a botot, hiszen csak így tudunk kapást elérni. Ha másik botunkkal is meg tudjuk dobni a távolságot, akkor inkább használjuk azt a nagyobb élmény miatt fárasztás során.
 
CARP EXPERT DOUBLE TIP HEAVY BOT
26 990 Ft
21 490 Ft
CARP EXPERT JUNIOR DOUBLE TIP HEAVY BOT
20 990 Ft
16 490 Ft
KAMASAKI SUPER CARP 3,60M 3,5LBS BOJLIS BOT
9 390 Ft
SONIK XTRACTOR CARP BOT
27 990 Ft
THE ONE CAST LCX-13 3,90M 3.5LBS TÁVDOBÓ BOJLIS BOT
53 990 Ft
SONIK GRAVITYXT S+M HYBRID BOT
113 490 Ft
Nincs kapcsolódó cikk
Nincs kapcsolódó videó