A termék jelenleg nem elérhető.
CARP EXPERT NEO LONG CAST ORSÓ
CARP EXPERT NEO LONG CAST ORSÓ

Carp Expert Neo Long Cast orsó - Egy igazi távdobó nagyágyú!

Nagyméretű, magas és széles dobbal rendelkező orsó, mely tökéletesen megfelel távdobáshoz. A zsinór meneteket szépen egymás mellé rakja, így a dobás során akadálymentesen fog leperegni a zsinór az orsó dobjáról. Mivel a menetek nem, vagy csak kis mértékben keresztezik egymást, sokkal nagyobbat fogunk dobni, mint egy átlagos orsóval.

Tökéletes választás bojlis horgászbotra, de extra heavy feeder horgászbothoz is jól passzol. A lényeg, hogy összhangban legyen a felszerelés, nagyméretű (40-50 mm-es) keverőgyűrűvel rendelkezzen a horgászbot és hosszú, távdobó nyéllel.

Az orsónak mindenképp strapabírónak kell lennie, hiszen nagy terhelést kap még az üres végszerelék visszacsévélése során is. A bőven száz gramm feletti ólmok átlag feletti módon terhelik az orsó tengelyét, rotorját, felkapókarját és hajtókarját is egyben.

Rengeteg zsinór fér rá, ami a távdobó bojlis orsók egyik kritériuma. Mi a helyzet, ha nem csak dobni szeretnénk vele, hanem behúzni is. 0,32 mm-ből 440 méter fér rá, ami bőven elég egy komolyabb behúzáshoz is.

9 csapágy biztosítja a sima futást, az orsó tűgörgős visszaforgás gátló rendszert kapott.

Az orsó megvásárlásával egy igazán megbízható, távdobó orsót kapunk, ami megfelelő odafigyeléssel és karbantartással nagyon sok évig lehet biztos társunk a horgászatok során.

CARP EXPERT NEO DISTANCE 9000 ORSÓ
20 990 Ft
13 990 Ft
Carp Expert Neo Cast 150+ orsó
20 990 Ft
SONIK DOMINATORX 8000RS BIG PIT ORS
36 990 Ft
SONIK TOURNOS XD 10000 ORSÓ
59 490 Ft
SONIK AVX 10000 SURF ORSÓ
55 790 Ft
SONIK SKS BLACK SURF ORSÓ
22 990 Ft
A mélység titkai
Megjelent: 2017-05-22 | Forrás: Szabó Bence | Írások

Egy hatalmas, égszínkék, pontyugrásokkal tarkított vízfelület. Ennyi és nem több az, amit elsőre egy bányatóból láthatunk. Sokan nem is gondolnák, hogy a bányászatnak köszönhetően milyen változatos mederalakulatokat rejt a mélység. A púpok, törések feltérképezése ...

A nehézbombázó: CXP Neo Long Cast 10000
Megjelent: 2017-05-09 | Forrás: Halmos Mihály | Írások

A Neo széria legnagyobbjához, a minden létező elemében távoli horgászatra tervezett CXP Neo Long Cast 10000 bemutatásához érkeztünk ma. Az erőtől duzzadó monstrum nemcsak a katalógusfotókon látszik nagynak, a valóságban egészen egyszerűen megdöbbentőek a méretei. A legmeghatározóbb ...

Methodozás vihar előtt
Megjelent: 2018. október 11.
Egy erős zivatar érkezése előtt sokszor van igazán fülledt idő. Ebben az általában légnyomás csökkenéses helyzetben a pontyok kapókedve sokkal kisebb, fel kell készülni az egészen finom kapásokra is. Azonban ha jól választjuk meg a felszerelést és persze az etetőanyagok, akkor így is sikeresek lehetünk. Jó példa erre Benzár Zsolt legújabb filmje ahol a vihar előtti időszakban, szükség van apró trükkökre, finomságokra, annak érdekében hogy a pontyokat horogra csalja.
Feederrel az amurok ellen
Megjelent: 2018. július 04.
A method horgászat kapcsán elsősorban a pontyok jutnak eszünkbe. Nem véletlen, hiszen hazánkban a pontyhorgászat a legnépszerűbb. A methodos pontyozás közben azonban adódik némi járulékhal, mint a nagy dévér, vagy éppen az amur. De mi van akkor ha a járulék hal helyett célhal lesz. Benzár Zsolt, egy methodos amurozás szépségeit mutatja be nekünk.