Fókuszban az etetőanyagok: a Benzar Feeder Series
Megjelent: 2016. április 14. | Forrás: Halmos Mihály | Írások

A piac cseppet sem szerény kínálatában megtalálható Benzar mix etetőanyagok családja 2016. tavaszára a Benzar Feeder Series családdal bővült. A hét különféle színű, illat és ízvilágú, fajspecifikus készítmények minőségi összetevőik révén a kereskedelemben kapható egyik legkiválóbb feederes etetőanyagai közé emelte a Benzar Feeder Series-t.


Az öt alap feederes készítmény közül (Ice Mix, Dévér, Ponty, Ponty-Kárász,
Verseny) bármely évszakban kiválaszthatjuk az adott víztípusra leginkább
alkalmas etetőanyagot

Az extra finomságú őrlemények maximálisan megfelelnek a modern feederes elvárásoknak! Fokozott íz és illatanyaguk miatt plusz aromázást nem igényelnek hétköznapi horgászataink során, a válogatott, extra minőségű alkotóelemek pedig egyértelműen biztosítják a versenykörülmények közötti helytállóságát!
A legsötétebb tónusú, kifejezetten hideg vízre gyártott keverék az Ice Mix. Nedvesített állapotában mélyfekete színű etetőanyag, mely a legtisztább vizekben sem hat riasztóan az óvatos halakra. Extrán aromázott volta megnövelt csalogató hatást eredményez. Mivel porfinomságú osztályozott szemcsékből áll, a vízben még átrostálás nélkül is egyenletesen oldódik.


Az Ice Mix a hideg hónapok egyik legeredményesebb feederes etetőanyaga

Az Ice Mix-nél árnyalatokkal világosabb, határozott sötétbarna színével hívja fel magára a figyelmet a Feeder Series Dévér változata. Az erősen édeskés illatú, sok piskótalisztet és mézeskalács őrleményt tartalmazó keverék legnagyobb vonzereje a hozzá adott karamell, melynek a közepes és nagytestű dévérek nem tudnak ellenállni. A célhal igényeinek megfelelően nála is rendkívül finom szemcseméretet tapasztalhatunk fokozott tapadási képességgel, így a föld és a szúnyoglárva bejuttatását nagy mennyiségben is lehetővé teszi.


A dévér horgászatához kifejlesztett keverék minden évszakban
kiemelkedő fogási esélyekkel kecsegtet!

A Feeder Series színvilágát tekintve a soron következő Carp változat halványbarna színével találkozhatunk. E tónusnak köszönhetően értékelődött fel a szerepe ennek a pontyos keveréknek, ugyanis más feltűnően világos, élénksárga pontyos kajával ellentétben bármely víztípuson bevethető, a meder kontrasztjától nem üt el, így az óvatos pontyok is huzamosabb ideig tartózkodnak a kialakított esetésünkön. A sok természetes növényi eredetű pontycsemegét természetesen finomra őrült változatban tartalmazza, a kukoricaliszt meghatározza az etetőanyag viselkedését.


Sűrűn telepített magántavak és természetes típusú pontyos vizek
univerzális feederes etetőanyaga, akár versenykörülményekre is!

Speciális, a kárászokra és a pontyokra nagy vonzerőt jelentő aromával ellátott etetőanyag a Feeder Series legvilágosabb keveréke. Ezzel a típussal a felmelegedett vizekben lehetünk leginkább eredményesek, egészen tavasztól, a nagy lehűlések időszakáig!


Ínycsiklandó illatfelhő, és a pontyfélékre legjobban ható speciális aromát
tartalmazza a keverék a szénhidrátban gazdag kukorica, búza és az olajos
magvak megfelelő arányú keverékével

Természetesen egymással jól keverhetők a Feeder Series tagjai.


Az éles kontrasztok elkerülése érdekében a pontyos-kárászos etetőnket
keverhetjük hatékonyan a pontyos keverékkel…


…míg az Ice Mix- és a Dévér változatok keverésével is nagyon
jó eredményt érhetünk el

A Feeder Series általam legérdekesebbnek vélt tagját, a Verseny keveréket vettem magamhoz most április elején. Kíváncsi voltam, hogy az intenzív felmelegedésnek indult 10-11 Celsius fokos vízben hogy, milyen módon, mennyi idő alatt reagálnak rá a halak, valamint főként azt szerettem volna megtudni, hogy az etetésre rátalált pontyok helyben tartására önmagában elegendőnek bizonyul-e, megoldható-e önmagában ennek az egy keveréknek a használatával.


Vérbeli VERSENY etetőanyag, mely joggal és méltón viseli Benzár Zsolt nevét!


Az etetőanyag típusához leginkább illő, nagyon-nagyon finom szemcsemérettel
találkozunk a Feeder Series „Verseny” esetében


Univerzális felhasználást biztosító árnyalat, finomra őrült piskóta és kenyérfélék,
kevés olajos mag tartalommal a legjobb tapadó képesség elérése érdekében.
Piros és sárga angolmorzsa extra finom őrleménye is felfedezhető benne


Az egy kilónyi anyaghoz szánt kb. 6 dl vizet egyszerre, vagy külön-külön is
hozzáadhatjuk. Egy alapos átkeverés után fontos, hogy minimum 20-25 percet állni,
szikkadni hagyjuk az etetőanyagot


Az összetapadt rögök szétverése, a homogenizálás céljából használjunk törőszitát!


A kész keverékünk állaga akkor jó, ha egy laza összenyomás után…


…tenyerünk, ujjaink között „pergősen” szétmorzsolható

Hétköznapi horgászat során nem kulcsfontosságú, de mindenképpen jótékony hatást érünk el azzal, ha a kész keverékünkhöz 1-2 dl csontkukacot, vagy kevés földes szúnyogot adunk. Ha mindez nem áll a rendelkezésünkre, ne csüggedjünk, a Feeder Series önmagában is intenzíven fogja csalogatni a halakat!


Mindezek után már tölthetjük is a kosarunkat


A lágy, finom szemcsés, jól és gyorsan oldódó keverék bejuttatásához
leginkább a sűrűn rácsozott kosár passzol!


Az alapozó etetés után pár perc telt csak el, amikor megjelentek
az etetésen a kárászok


Az ilyen állagú etetőanyagot nem kell erőszakosan beletömködni a kosárba!
Lényeg, hogy a fenékre érve gyorsan bontson a kaja, kifejtve ezzel
a legjobb csalogató hatást a legrövidebb idő alatt! Ennek érdekében
elegendő, ha a kosár két végét lazán megnyomjuk!

Az új etető hatása minden várakozást felülmúlt. Az ötödik megfogott kárászom után az etetést megszállták a pontyok. Hogy a kedvükbe járjak, az etetőmbe csontibábot és némi kukoricát helyeztem, a horogra, pedig közepes giliszta került két-három halványbarna báb társaságában. Amíg volt etetőanyag utánpótlás, addig a pontyok sem mozdultak egy centimétert sem az etetésről!


Két szakítás után a harmadik aranyhasút sikeresen szákba tereltem!


Az új Benzar Feeder Series etetőanyag család kipróbálására mindenkit bátran bíztatok, higgyétek el, maradandó élményben lesz részetek!

Forrás: Halmos Mihály

BENZÁR FEEDER ETETŐANYAG 1KG, 3KG
790 Ft
Csalizási lehetőségek kapástalan időkre
Megjelent: 2022. május 14. | Forrás: Kubuk Dániel | Írások

Bizonyára sokan kerültetek már olyan helyzetbe, amikor a jól bevált, megszokott csalikombinációk eredménytelennek bizonyultak. Akár a legjobb minőségű, leginkább favorizált golyók sem hozzák a hozzájuk fűzött reményeket. Gyönyörű időben indult a horgászat! Ám hamarosan drámai változás állt be! Eső és napsütés váltotta egymást, folyamatosan változó széliránnyal. Természetesen sok tényezője lehet eme jelenségnek és időnként...

„Nagydévéres” feederezés
Megjelent: 2022. május 11. | Forrás: Frankó Zoltán | Írások

A nagyhalas pontyhorgászatra berendezkedett tavak között jónéhány olyat találunk, ahol a pontyok mellett, élvezve a sporthorgászat védelmét, szép dévér állomány alakult ki. Ezeken a vizeken érdemes a nagyobb dévérekre céltudatosan horgászni. Magam is a pontyok kedvéért jártam kezdetben egy közeli horgásztóra, hiszen szép 6-12 kg közöttieket sikerült partra segítenem egy-egy fotó erejéig. Azonban a pellet csalikat gyakran húzták el szép...

A nagy jig választó
Megjelent: 2022. május 07. | Forrás: Lukácsi Béla | Írások

A pergetésben az egyik leg olcsóbb, ez mellett pedig nagyon hatékony módszer a plasztik csalis pergetés. Itt egy plasztik csaliból, és ahozzávaló horogból álló szereléket kell összeállítanunk. Ez látszólag egyszerű, de van számos apró dolog, ami elsőre nem is annyira egyértelmű. Nagyon sokszor kérdezik, hogy mekkora méret kell egy adott plasztikhoz. Egyrészt a súly kérdése ami meghatározó, ezt elsősorban a víz mélysége, és esetleg az hogy...

Ne féljünk a nagy csaliktól, hisz elindult a csuka szezon!
Megjelent: 2022. május 04. | Forrás: Szebenyi Péter | Írások

A halbő téli időszak után kicsit félve vártam a tavaszt. Félre ne értse senki! Gyönyörű évszaknak tartom. A március, április és a május is az újjászületésről szól, kibújnak a virágok, csicseregnek a madarak. Viszont még mielőtt elolvadnék ettől be kell valljam ez az az időszak amikor a legkevésbé aktívan végezhetem kedvenc szabadidős elfoglaltságomat, a pergetést. Tilalmak egymás után hosszú átfedéssel kötik meg a kezem, így nagy izgatottsággal...

A pergető tilalom utáni első apróságok
Megjelent: 2022. április 30. | Forrás: Ország Bálint | Írások

Az idei süllőző szezon sajnos nem úgy alakult, ahogy terveztem. A csapadékszegény időjárás és a kemény fagyok miatt a kedvenc helyeim télen teljesen üresek voltak a korábbi évekhez képest. Közeledett a márciusban kezdődő tilalmi időszak és aggódtam, hogy süllők nélkül maradok. Februárban azonban melegedés érkezett, ami meghozta a kapókedvet, viszont ennek ellenére nem voltam benne biztos, hogy elcsípek egy jó halat. Hogy sikerrel jártam-e, az kiderül a...

Ghost: UL pergetés japán fűszerezéssel
Megjelent: 2022. április 27. | Forrás: Őze Dániel | Írások

A 2022-es év eleji felhozatalból nem maradhattak el a pergető újdonságok sem, melynél a WFT – World Fishing Tackle idén nagyot lépett előre és igazán prémium pergető bot szortimenttel jelentkezett. Igazi kemény és gyors XX-Fast süllős pálcák is érkeztek (Ghost Shad), viszont az egész szortimentből számomra a Penzill Ghost UL változata volt a legérdekesebb, így ez kerül jelen cikkben bemutatásra. A pergetésnek mára rendkívül szerteágazó és...