ET SPECIALIST CATFISH ORSÓ
ET SPECIALIST CATFISH ORSÓ

Terhelhetősége
Terhelhetősége

Fárasztás hatékonysága
Fárasztás hatékonysága

Fékrendszer
Fékrendszer

Termékleírás

EnergoTeam Specialist Catfish orsó

A harcsa horgászata olyan minőségi követelményeket támaszt egy orsóval szemben, amit kezdő harcsahorgász nem, vagy csak lemondások árán tud, vagy akar megfizetni. A Specialist harcsázó orsónk elérhetőbb ára ellenére mégis megbirkózik a nagybajuszúakkal, mert…..

…mert kivételesen masszív belső szerkezettel rendelkezik. A legszembetűnőbb pontja a 6 mm vastag acél tengelye, ami a legkeményebb fárasztások során sem fog eldeformálódni. A rotor igen egyben van, kottyanásmentesen dolgozik. A grafit ház mögött egy túlméretezett tányérkerék található!

Azért a túlméretezés, hogy minél jobban bírja a terhelés, és nagy erő ellenében is tudjuk hajtani orsónkat. Igaz, hogy ezért nehéz lett az orsó, de úgy gondolom ennyit be lehet áldozni a megbízhatóság oltárán, úgysem fogjuk kézben tartani, mindössze a fárasztás során.

A hajtókar anyaga megegyezik a ház anyagával, de még mielőtt valaki azt mondaná, hogy ez kevés, az vegye kézbe az orsót és feszegesse meg úgy igazán ezt a hajtókart (az ésszerűség határain belül). Fárasztás közben biztosan nem fog eldeformálódni.

Az orsó szerkezetében már megbízunk, tekerjünk rá zsinórt!
Hatalmas és mély dobja van, 0,50 mm-es monofil zsinórból 250 métert tekerhetünk rá, fonott zsinórból ez az érték valamivel kevesebb. Tehát megállapíthatjuk, hogy az orsó alkalmas kuttyogatásra, ahol nagyon vastag monofil zsinórt használunk, de alkalmas behúzásra, ahol például 0,40 mm-es fonottból komoly mennyiséget tudunk feltekerni rá. A pergetés kivételével a harcsa horgászatának összes módszerére megfelelő.

Fékrendszere óriáslamellás, hagyományos, ám extra erős.
Ahogy tapasztaljuk a tél végi első komolyabb felmelegedéseket, már szerelhetjük is fel és irány a vízpart. Biztosak lehetünk benne, hogy nem veszítünk halat a régebbi, gyengébb orsónk miatt, hiszen a harcsás botunkon már az ET Specialist Catfish orsónk van!


3. GRAFIT HÁZ strapabíró Az orsó meghajtása grafit házban kapott helyet. Megbízhatóságának, strapabíróságának és a kényelmes használatot segítő könnyű felépítésének köszönhetően a grafitház az orsó gyártok kedvelt alapanyaga.
13. FÉM DOB (hagyományos) Az orsókon egyre gyakrabban találkozhatunk fém dobbal. A könnyített, külső fizikai hatásokkal és a korrózióval szemben ellenálló, klasszikus fazonú dob használata elegáns megjelenést kölcsönöz az orsónak.
3. ELSŐFÉK (letapadás mentes) Nagytestű, vadul védekező halak fárasztásakor fontos, hogy az orsó fékrendszere egy pillanatra se tapadjon le, mert az a zsinór szakadásához és halvesztéshez vezethet. Erre az orsóra kiváló minőségű, letapadás mentes első fék került, melyet már a horgászat megkezdése előtt érdemes beállítani a használt zsinór, előke és a bot keménységének függvényében.

Általános használati utasítás - Orsó

Cikkszám Ajánlott fogyasztói ár Méret Csapágy Fékrendszer Áttétel Orsóház anyaga Orsódob Zsinórkapacitás Súly
20422-999 Orsó ET Specialist Catfish 14 490 Ft 80005+1Elsőfék4,1:1GrafitFém0,40 mm / 400 m640 g

Kérje a termékeket kedvenc Energofish Partnerboltjába és válasszon hozzá ajándék halaspárnát!

Partnerboltba kérem

BANAX KOÓS SI 7000P 6CS ORSÓ
41 990 Ft
BANAX KOÓS SI7000P CNC KAR
6 990 Ft
RYOBI SAFARI ORSÓ
53 990 Ft
43 990 Ft
WFT PRO SALT 2 9+1 ORSÓ
79 120 Ft
60 390 Ft
ARNO GIANT CAT ORSÓ
20 990 Ft
17 990 Ft
KAMASAKI SUPER CAT 8000 HARCSÁZÓ ORSÓ
12 990 Ft
Harcsára hangolódva
Megjelent: 2018-05-20 | Forrás: Halmos Mihály | Írások

Szeretett Dunámat járva egyre gyakrabban kapom fel fejemet a kuttyogató éles hangjára, de csurgói süllőportyáimon is rendre tapasztalom a harcsára próbálkozók töretlen lelkesedését. Szerencsére nemcsak horgászból, de harcsából is egyre több van felénk, melyek évről évre ...

Nincs kapcsolódó videó