CARP EXPERT UNI RUNNER ORSÓ
CARP EXPERT UNI RUNNER ORSÓ

Távdobáshoz
Távdobáshoz

Nyeletőfék
Nyeletőfék

Fékrendszer
Fékrendszer

Termékleírás

Carp Expert Uni Runner orsó

A nyeletőfékes orsók használata egyre elterjedtebb a horgászok körében! Sokan használják bojlizásra, hagyományos fenekezésre, rablóhalazásra, de talán a legpopulárisabb felhasználása a feederezés.

Tekintsük át, melyek azok a követelmények, amelyeknek meg kell felelnie egy modern nyeletőfékes feeder orsónak:

- Mivel fő célhal ebben az esetben a ponty, amit általában nagy távolságok elérésével tudunk becserkészni, ezért a felszerelésünkkel megfelelően nagyot kell dobnunk. Ennek alapvető eleme az orsó és annak szerkezeti felépítése. A megfelelő zsinórrakás akár 10 méterekkel is meghosszabbíthatja dobásunkat. A lassított dobemelésnek köszönhetően a zsinór menetei szépen egymás mellé kerülnek, nem keresztezik egymást kusza összevisszaságban, ezáltal zsinórunk egyenletesen és könnyebben fog leperegni a dobról. Apropó dob!

Orsónk nagyméretű dobbal szerelt, melynek átmérője 60mm, így ezzel is növeljük a dobás hosszát.

- Az anyagfelhasználás tekintetben a legoptimálisabb kombinációt használtuk. Extra keménységű grafit ház, hogy a belső szerkezet stabilan tudjon működni, az orsó talpa szilárd legyen. A dob alumíniumból készült, így nyugodtan tehetünk rá akár teljes hosszban fonott zsinórt, nem fogják károsítani, koptatni egymást. Az ívelt peremnek köszönhetően a legminimálisabb súrlódással pörög le róla a zsinór. A kellően nagy zsinórkapacitás megalapozza a hosszú dobások kivitelezését és az esetleges tartalékot egy-egy nagyobb hal fárasztása esetén.

A dobon került elhelyezésre a fém zsinórbeakasztó klipsz, mely kivitelének köszönhetően nem sérti zsinórunkat és mindig ugyan arra távolságra tudjuk bejuttatni a horgunkat a segítségével.

A hajtókar szintén fémből készült, nem deformálódik még nagy erőhatásra sem, egy 100 grammos ólom kitekerése nem jelent neki gondot, ami valljuk meg néhány orsónál már előfordult velünk.

Csapágyazott zsinórvezető görgő került az orsóra, mely a legkevésbé sem csavarja zsinórunkat. Sokszor a zsinór csavarodásáért nem is az orsó felelős, hanem az bot gyűrűi, erre mindig legyünk figyelemmel.

A fék külön említést érdemel ebben az orsóban. Egy hagyományos kivitelű, soklamellás elsőfékes fékrendszer, ám mégis precízen és krémesen dolgozik, egyenletesen adagolja a zsinórt, így biztosak lehetünk abban, hogy a fék kihagyásai miatt nem kell halvesztéstől tartanunk.

Összességében egy kiváló középkategóriás orsó, amit igényes kivitelének, precízen működő belső szerkezetének köszönhetően évekig megelégedéssel fogunk használni.

13. FÉM DOB (hagyományos) Az orsókon egyre gyakrabban találkozhatunk fém dobbal. A könnyített, külső fizikai hatásokkal és a korrózióval szemben ellenálló, klasszikus fazonú dob használata elegáns megjelenést kölcsönöz az orsónak.
10. NYELETŐFÉK

Az orsó hátuljában található nyeletőfék bekapcsolásával a hal képes zsinórt lehúzni a dobról. Ennek főleg éjszaka és rablóhalas horgászatnál van fontos szerepe. Míg az utóbbinál megkönnyíti a nyeletés folyamatát, addig az éjszakai horgászatnál elkerülhető, hogy a hal a botunkkal együtt távozzon. A nyeletőfék keménysége az orsó hátuljában lévő csavarral szabályozható. Fontos, hogy a fárasztáskor mindenképpen a dobban lévő főféket kell használni! Fárasztásra a nyeletőfék nem alkalmas, túlzott terhelése orsó károsodását idézheti elő. Bevágás előtt a nyeletőfék legyen kikapcsolt állapotban, mert ellenkező esetben nagy mennyiségű zsinór szaladhat le az orsóról, ami nem kívánt csomók kialakulásához vezethet. A nyeletőfékes orsók egyre népszerübbek a horgászok körében. Mára a klasszikus fenekező és feeder horgászok is nagy előszeretettel használják ezt az univerzális orsótípust.


Általános használati utasítás - Orsó

Cikkszám Ajánlott fogyasztói ár Méret Csapágy Fékrendszer Áttétel Orsóház anyaga Orsódob Zsinórkapacitás Súly
20758-600 Carp Expert Uni Runner 6000 Orsó 14 490 Ft 60007+1Elsőfék + Nyeletőfék5,2:1GrafitFém dob0,32 mm / 450 m510 g

Kérje a termékeket kedvenc Energofish Partnerboltjába és válasszon hozzá ajándék halaspárnát!

Partnerboltba kérem

BANAX HELICON 5600NF ORSÓ
28 990 Ft
LINEA ALL BLACK NYELETŐFÉKES HORGÁSZORSÓ MONOFIL ZSINÓRRAL
9 490 Ft
LINEA VIGOR CARP NYELETŐFÉKES HORGÁSZORSÓ
6 990 Ft
LINEA HYPER CARP NYELETŐFÉKES HORGÁSZORSÓ
8 990 Ft
LINEA VIGOR CARP NEW NYELETŐFÉKES ORSÓ ZSINÓRRAL
6 490 Ft
KAMASAKI SUPER RUNNER ORSÓ
6 290 Ft
Addig jár az orsó a botra…
Megjelent: 2019-04-03 | Forrás: Ujszászi Dániel | Írások

Még a legkiválóbb pálca is sebzett harcos mindössze egy hozzá illő „tekerő" nélkül, ezt kijelenteni úgy gondolom nem meggondolatlanság. Mára a szinte már végeláthatatlan termék sokaságnak köszönhetően közel sincs egyszerű helyzetben a horgász, amennyiben hű társat szeretne ...

EFTTEX 2017
Megjelent: 2017-07-05 | Forrás: Gaudi Nagy Bálint | Írások

2016-08-30 Idén június 29.-július 1. között került megrendezésre a 36. EFTTEX (European Fishing Tackle Trade Exhibition). Tudni kell, hogy ez Európa egyik legnagyobb kereskedői horgászkiállitása, ahol sok cég mutatja meg termékeit, újdonságait. Ez a neves szakkiállitás 1981-ben ...

Rapid, tavaszi pontyhorgászat a Dancka Horgásztavon - Szabó Attila
Megjelent: 2023. május 21.

Fiatal pontyhorgászunk, Szabó Attila ezúttal egy lakóhelyéhez közeli tóra látogatott el és igyekezett szép pontyokat tartani a kamera lencséje elé. Bár a vésztői tó nem adta könnyen halait, azért a nap végére egy igazán emlékezetes peca kerekedett, melynek részleteibe nyerhet a videónak köszönhetően mindenki betekintést.

Rapid pontyhorgászat a Silver Horgásztavon - Szabó Attila
Megjelent: 2023. április 12.

A pontyhorgászat nem feltétlenül többnapos elfoglaltság, ugyanis manapság egyre divatosabb a rapid, néhány órás pontyos peca. Ezekhez a horgászatokhoz a legideálisabb helyszínt a kis kiterjedésű, intenzíven telepített tavak jelentik, melyeken egy jól átgondolt stratégiával és az évszak kívánalmaihoz igazított csalogatóanyagokkal nagyon szép eredményeket érhetünk el! Ebben a videóban ifjú pontyhorgászunk, Szabó Attila eredt a Silver-tavi pontyok nyomába, nem is akármilyen eredménnyel!